COVID informacije

Sve informacije na jednom mjestu

Dragi putnici, uživajte u Hrvatskoj i putujte sigurno i odgovorno! Dozvoljena su međunarodna putovanja u Hrvatsku. Prije nego što počnete planirati putovanje više informacija pročitajte na: mup.gov.hr/uzg-covid/hrvatski/286211

Cijepljeni

Putnici koji predoče valjanu potvrdu o potpunom cijepljenju protiv COVID-19 izuzeti su od uvjeta testiranja i karantene. Konačna doza mora biti primijenjena najmanje 14 dana prije polaska i ne više od 1 godine.

Putnici koji su primili prvu dozu određenih cjepiva također mogu biti izuzeti od zahtjeva za testiranje prije polaska. Dodatne informacije o ovom izuzeću i popis prihvaćenih cjepiva možete pronaći na mup.gov.hr/uzg-covid/english/286212

EU digitalni COVID certifikat

Putnici mogu dati svoj EU digitalni certifikat u papirnatom ili digitalnom formatu kao dokaz o cijepljenju, negativnom rezultatu testa ili prethodnom oporavku. Zdravstveni dokumenti dostavljeni na ovaj način neće zahtijevati daljnju provjeru po dolasku.

Potreban test/liječnička potvrda

Dokaz o negativnom PCR testu, napravljen u prethodna 72 sata, potrebno je dostaviti pri dolasku. Također će se prihvatiti negativan brzi test na antigen u roku od 48 sati.

Oni bez dokumentacije bit će testirani po dolasku i dužni su se samoizolirati dok se ne potvrdi negativan rezultat ili proći kroz 10-dnevnu samoizolaciju.

Dodatne informacije o prihvaćenim testovima možete pronaći na https://mup.gov.hr/uzg-covid/english/286212

Potrebni dodatni dokumenti

Putnicima se preporučuje da prije polaska popune i popune obrazac ‘najava putovanja’.

Vladine mjere

Nametnuta su nacionalna ograničenja poput ograničavanja društvenih okupljanja na najviše 100 ljudi. Za pristup nekim objektima i ustanovama može biti potreban dokaz o cijepljenju ili prethodnom oporavku. Preporučujemo da budete u tijeku sa službenim smjernicama tijekom cijelog putovanja. Informacije o odgovoru na COVID-19 u Hrvatskoj možete pronaći na https://croatia.hr/en-GB/coronavirus-2019-ncov-q-and-a

Korištenje maski

Maske za lice su potrebne u javnim zatvorenim prostorima, zatvorenim prostorima i u javnom prijevozu.

Javni prijevoz

Javni prijevoz radi uobičajeno.

Restorani

Restorani rade normalno do ponoći.

Barovi

Barovi su otvoreni punim kapacitetom do ponoći. Barovi s otvorenim prostorima imaju neograničeno radno vrijeme, ali su otvoreni samo za cijepljene ili nedavno oporavljene kupce. Prodaja alkohola može biti zabranjena nakon ponoći, ovisno o dozvoli mjesta održavanja.

Noćni klubovi

Noćni klubovi traže potvrdu o cijepljenju, test ili preboljenje. Prodaja alkohola može biti zabranjena nakon ponoći, ovisno o dozvoli mjesta održavanja.

Trgovine

Trgovine su otvorene uz prilagođene sigurnosne mjere na mjestima, kao što su korištenje sredstava za dezinfekciju ruku i socijalno distanciranje. Zabranjena je prodaja alkohola od ponoći do 6 ujutro.

Vidimo se ove godine! #ostanite odgovorni

Share :

Provjerite raspoloživost

U svega par klikova provjerite raspoloživost i rezervirajte svoj smještaj za godišnji odmor.